Info

Espoo Ciné -elokuvafestivaali

Järjestyksessään 33. Espoo Ciné -elokuvafestivaalia vietetään 29.8.–4.9.2022. Espoo Ciné on yksi Suomen suurimmista elokuvafestivaaleista, ja vuosien mittaan tapahtumasta on muodostunut keskeinen uuden eurooppalaisen elokuvan esittäjä Suomessa.

Festivaalilla nähdään mielenkiintoisimpia uusia elokuvia niin asemansa jo vakiinnuttaneilta mestareilta kuin nousevilta uusilta kyvyiltä. Erityistä huomiota festivaalin ohjelmistossa kiinnitetään naisiin elokuva-alalla.

Vuodesta 2017 lähtien lapsille ja nuorille suunnattu ohjelmisto on koottu omaksi festivaalikseen Junior Cinéksi, joka on suunnattu päiväkoti- ja koululaisryhmille.


Tänä vuonna Espoo Cinén ohjelmistossa painotetaan moninaista representaatiota muun muassa vammaisuuden ja naiskuvan näkökulmista. Ne puhututtavat neljässä eri keskustelussa, joihin on yleisölle vapaa pääsy.

Crip Ciné koostuu seitsemästä elokuvasta, joiden tarinat saavat miettimään vammaisuutta uusin tavoin. Kokonaisuuden pääyhteistyökumppani on Kalevala x vammaisettytöt.fi, ja se on toteutettu yhteistyössä Vamlas-säätiön ja Aspa-säätiön kanssa. Crip Ciné rohkaisee kohtaamisiin. Crip Ciné -elokuvat löytyvät ohjelmistosta Crip Ciné -kategorian alta.

Tytöt puolestaan on neljäntoista elokuvan kokonaisuus, joka rikkaalla tarinakirjollaan kuvastaa tämän hetken tyttönä olemista ja murrosta naiskuvassa. Tytöt-elokuvat löytyvät ohjelmistosta Tytöt-kategorian alta.

Päiväkahvit-näytöksissä nähdään eri elokuvia päiväkahviaikaan iltapäivisin Kino Tapiolassa. Näytöksen lipun hintaan sisältyy kuppi kahvia tai teetä.

Perhepäivä kutsuu avoimeen ja maksuttomaan koko perheen tapahtumaan nauttimaan elokuvista ja leikkisästä oheisohjelmasta Espoon kulttuurikeskukselle lauantaina 3.9.

Alexi Laiho – End of Fucking Story on espoolaisen kitaralegenda ja elokuvafiilistelijä Alexi Laihon muistolle omistettu yönäytös Kino Tapiolassa la–su 3.–4.9.

Yhteystiedot

Laura Laaksonen
Toiminnanjohtaja
+358 50 3486132

Mickael Suominen
Ohjelmistopäällikkö
+358 50 5704287

Tanja Ryhänen
Tuottaja
+358 40 8215767

Maria Lehtonen
Junior Ciné -tuottaja

Sähköposti: office(at)espoocine.fi
Postiosoite: Ahertajantie 6D, 02100 Espoo
Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ovat muodossa: etunimi.sukunimi(at)espoocine.fi

Espoon elokuvajuhlat

Espoo Ciné -festivaalia järjestää voittoa tavoittelematon Espoon elokuvajuhlat ry. Yhdistyksen hallituksessa toimivat:

  • Timo Kuismin (puheenjohtaja)
  • Piia Järvenpää
  • Manna Katajisto
  • Sanna Lahovaara
  • Teijo Pellinen
  • Tytti Rantanen
  • Minna Yläkoski

Lähetä palautetta tai kysy meiltä

Olemmeko onnistuneet tai epäonnistuneet? Onko sinulla kysymyksiä? Kaikki tämä onnistuu palautelomakkeen kautta. Jos toivot vastausta, muistathan jättää yhteystietosi.

Anna nimesi.
Anna sähköpostiosoitteesi.
Uutiskirje
Tietosuojakäytäntö
Sinun on hyväksyttävä tämän sivuston tietosuojakäytäntö, ennen kuin voit lähettää lomakkeen.