Vapaaehtoiset

Tervetuloa vapaaehtoiseksi

Seuraava Espoo Ciné järjestetään kymmenpäiväisenä 18.–27.8.2023 välisenä aikana ja etsimme jälleen vapaaehtoisia tekemään kanssamme festivaalia! Vapaaehtoisena toimiminen on mukava ja antoisa tapa päästä mukaan festivaalitunnelmaan elokuvineen ja tapahtumineen.

Korvaukseksi vapaaehtoisena toimimisesta saat ruokailun jokaiselle työpäivälle, t-paidan ja staff-passin, jolla pääset katsomaan suurinta osaa festivaalin elokuvista. Festivaalin jälkeen järjestetään vielä karonkka, josta lisätietoja myöhemmin!

Vapaaehtoisedut saadaksesi sitoudut tekemään noin 30h vuoroja, jotka voivat jakautua esimerkiksi viiteen kuuden tunnin vuoroon. Tarvittaessa pidemmistä vuoroista sovitaan erikseen. Vuoroja voi tehdä työnkuvasta riippuen sekä ennen festivaalia että sen aikana. Festivaalin aikana työvuoroja on Junior Cinén aamuvuoroista aina Espoo Cinén iltavuoroihin. Vuoroja on tarjolla tehtävistä riippuen Tapiolassa, Matinkylässä, Leppävaarassa ja Helsingin puolella Cinema Orionissa ja uutena paikkana Bio Rex Triplassa. Kaikkiin tehtäviin opastetaan. Vapaaehtoisena oleminen on hauskaa hommaa, joten ilmoittaudu ihmeessä heti mukaan!

Työtehtävät:

LIPUNMYYNTI Lipunmyyjät myyvät elokuvalippuja, sarjakortteja ja oheistuotteita. Aikaisempi myynti- tai asiakaspalvelukokemus on eduksi, mutta jokainen myyjä saa myös koulutuksen työhönsä. Lipunmyyjät työskentelevät Espoon Kulttuurikeskuksessa, Kino Tapiolassa sekä Finnkinon teattereissa Matinkylän Isossa Omenassa ja Leppävaaran Sellossa.

SALIVAHTI Salivahdit työskentelevät Espoon kulttuurikeskuksessa, Kino Tapiolassa, Finnkinon teattereissa Matinkylässä ja Leppävaarassa sekä Helsingin puolella Cinema Orionissa. Heidän tehtäviinsä kuuluu mm. lippujen tarkastus, yleisön ohjaus, yhteistyö koneenkäyttäjien kanssa, näytösten valvonta ja salin siistiminen. Leppävaarassa ja Matinkylässä salivahti auttaa Finnkinon työntekijöitä salien siivouksessa, tarkistaa lippuja, opastaa Espoo Cinén asiakkaita ja tarvittaessa tauottaa Cinén lipunmyyjää. Tehtävään kuuluu myös elokuvien lyhyet esittelyt näytösten alussa.

JOKERI-tiimi Tiimiläisen työtehtäviin kuuluu mm. kutsuvieraslippujen jakaminen, vieraiden opastaminen, oheistapahtumissa avustaminen ja tarvittaessa vaikka toisen sairastuneen vapaaehtoisen työvuoron paikkaaminen. Eduksi on sosiaalisuus, kokemus festivaalista ja kyky heittäyytyä uusiin tilateisiin.

RAKENNUS & SOMISTUS Somistajat mm. levittävät julisteet ohjeistuksen mukaisesti festivaalin tapahtumapaikoille. Työssä tarvitaan silmää kokonaisuuksille ja yksityiskohdille sekä rivakkuutta. Työt painottuvat festivaalia edeltävään viikonloppuun ja alkuviikkoon.

JAKELU Festivaaleilla tarvitaan aina apua julisteiden ja ohjelmakarttojen jakelussa ennen festivaalia. Tämä tehtävä sopii sinulle mikäli olet kiinnostunut työskentelemään myös tai vain ennen festivaalia. Jakelua voi tehdä oman aikataulun puitteissa joko päivällä (yhdessä kuskin kanssa) tai iltaisin omatoimisesti.

SOME Tule fiilistelemään festivaalia sosiaalisessa mediassa ja raportoimaan livenä eri tilaisuuksista. Instagramin Stories-toiminto täytyy olla hallussa.

VALO- TAI VIDEOKUVAUS Sinulle, joka olet hyvä valokuvaamaan ja osaat työskennellä itsenäisesti. Kuvauskeikat vaihtelevat oheistapahtumista vieraiden potrettikuvauksiin. Tehtävään tarvitset oman järjestelmäkameran. Laitathan hakemuslomakkeeseen linkin portfolioosi.

JUNIOR CINÉ -apulainen. Reippaita apulaisia tarvitaan pitämään huolta lasten ja nuorten näytöksistä. Tehtäviin kuuluu mm. kouluryhmien vastaanotto ja opastus sekä salivahdin tehtävät. Työt ajoittuvat arkipäiviin, aamu- ja päiväsaikaan. Tapiolan näytöspaikkojen lisäksi vuoroja on myös Kannusalissa ja Sellosalissa. Huom! Junior Ciné järjestetään 22.–31.8.2023 välisenä aikana! Eli vuoroja tulee tarjolle myös Espoo Cinén jälkeiselle viikolle.

KUSKIT Kuskeja tarvitsemme ennen festivaalia, festivaalin aikana sekä vielä festivaalin jälkeen. Kuskattavana on niin tavaroita kuin ihmisiäkin. Ajokortti vaaditaan.

JÄRJESTYKSENVALVONTA Löytyykö sinulta kenties voimassa oleva järjestyksenvalvontakortti? Pyydämme järjestyksenvalvojakortin tietoja tarvittaessa.

Täytä hakemuslomake täällä (Google Forms).

Kiitos ja lämpimästi tervetuloa vapaaehtoiseksi Espoo Cinéen!

Jäikö kysyttävää? Laita viestiä volunteers@espoocine.fi.

Kaikkiin hakemuksen jättäneisiin ollaan yhteydessä heinäkuun loppuun mennessä sähköpostitse.

Täyttämällä vapaaehtoishakemuksen hyväksyt sivuston tietosuojakäytännön.

Terveisin,

Espoo Cinén väki