Crip Ciné -taidenäyttely

Taidenäyttely Espoon Kulttuurikeskuksella 8.–27.8.2023


Espoo Cinén Crip Ciné -kokonaisuus nostaa esille vammaiset ja vammaistekijät elokuvissa. Kokonaisuus avaa vammaisuuden tematiikkaa ja saa miettimään vammaisuutta uusin tavoin. Crip Cinén kautta Espoo Ciné haluaa tarjota moninaisempaa kuvastoa ja tuoda valkokankaalle mahdollisimman monenlaisia tarinoita Euroopasta ja maailmalta. Samalla Crip Ciné rohkaisee ennakkoluuloja ja pelkoja ylittäviin kohtaamisiin.

Tämän kokonaisuuden inspiroimana halusimme nostaa esille vammaisia taiteilijoita ja pyysimme tähän näyttelyyn mukaan Tilaa taiteilijuiteen -näyttelystä tutut Aino Laihon ja Olga Greenin.

Aino Laiho ja Olga Green ovat viittomakielisiä kivikuuroja, jotka ovat aloittaneet yhteisen taiteilijantaipaleensa viime vuonna. Muista näyttelyistä Torniossa, Raumalla ja Joensuussa poiketen tätä näyttelyä varten on valikoitu sekä vanhoja että uusia, ennen näkemättömiä töitä keskittyen taiteilijoille läheisiin teemoihin eli feminismiin, naiseuteen ja seksuaalisuuteen. Kummankin päätyövälineenä toimivat tussikynät, mutta myös akryylimaalauksia on mukana. Greenin työt ovat humoristisia, oivaltavia ja sympaattisia. Laihon töissä taas löytöretkeillään muotojen ja kumpareiden parissa.