Keskustelut

Paneelikeskustelu: Troublesome Desires

Kino Tapiolan terassi

la 19.8. klo 18-19.30

Espoo Cinén yksi tämän vuoden teemoista on Hankalat halut. Miten seksuaalisuutta ristiriitaisuuksineen ja jännitteineen kuvataan nykyelokuvassa? Mikä on draaman, hankaluuden ja hankauksen tila kulttuurissa, jossa on yhä suurempi tarve pikemminkin voimauttavalle, korjaavalle ja juhlivalle seksuaalisuuden esittämiselle? Vai onko halun kuvaaminen itsessään yhä hankalampi pähkinä purtavaksi? Aihetta ruotivat ruotsalainen dokumentaristi Mia Engberg (Dirty Diaries, Belleville-trilogia), ohjaaja Anna Paavilainen (Kikka!, Play Rape, Kaksi ruumista rannalla) sekä mediatutkija ja sukupuolentutkimuksen professori Anu Koivunen (Turun yliopisto). Keskustelun jälkeen artistivieraana esiintyy hankaluudesta ja haluista viistoa rap-musiikkia loihtiva Draama-Helmi, joka palkittiin tänä keväänä Teosto-palkinnolla albumistaan Draama-Helmi kuistilla. Keskustelun moderoi elokuvaesseisti ja Espoo Cinén hallituksen jäsen Tytti Rantanen.

Keskustelu käydään englanniksi. Vapaa pääsy!


Keskustelu: Mitä on eurooppalainen elokuva?

Näyttelytila AHJO, Espoon kulttuurikeskus

su 20.8. klo 14-15:30

Keskustelijat: näyttelijä Alina Tomnikov (Shooting Star Berlinale 2023), kriitikko Anton Vanha-Majamaa ja tuottaja Kaarle Aho (Making Movies).

Moderoija: Eija Niskanen

Keskustelu käydään suomeksi.

Järjestäjät: Suomen Arvostelijain liitto SARV /Elokuvajaosto ja Espoo CIne

Vapaa pääsy, tarjoilua. Tervetuloa!

Crip Ciné -keskustelu

Bio Rex Tripla 6

to 24.8.2023 klo 18.30–19.30

Moderaattori: Peppi Santaniemi

Puhujat: Sanni Myllyaho, Pinja Eskola, Jaana Tiiri

Keskustelu käydään suomeksi. Vapaa pääsy!

Paneelissa keskustellaan Code of the Freaks -dokumenttielokuvasta ja sen pohjalta vammaisrepresentaation historiasta ja merkitystä elokuvissa. Lisäksi paneelissa käsitellään muita Crip Ciné -sarjan elokuvien teemoja kuten äitiys, ableismi ja seksuaalisuus.