Doc Lounge Espoo: Eläinoikeusjuttu 8.12. klo 17.15 Kino Tapiolassa

Doc Lounge Espoon näytökset jatkuvat! Seuraavana esitetään Saila Kivelän ja Vesa Kuosmasen ohjaaman Eläinoikeusjuttu-dokumentin. Joulun kunniaksi katsojat pääsevät näytöksen pääteeksi maistelemaan vegaanisia "joulukinkkuja", joiden takia yhdenkään sian ei ole tarvinnut heittää henkeään.

Eläinoikeusjuttu on henkilökohtainen dokumenttielokuva Saila Kivelästä, joka on käyttänyt ison osan elämästään muuttaakseen eläinteollisuutta ja paljastaakseen sen vääryydet. Se seuraa kymmenen vuoden ajan kolmikkoa, joka haluavat samaa, mutta eri tavoin. Saila Kivelä on tullut julkisuuteen eläintilojen salakuvaajana ja hänen sisarensa Mai Kivelä on kansanedustaja. Aktivistiliikkeessä vuodesta 1996 mukana ollut Kristo tekee entistä suuruudenhullumpia salakuvauskampanjoita, mutta banalisoituuko kuva kärsivästä eläimestä vai muuttuuko eläinten asema oikeasti? Ketkä syytetyn penkille joutuvat, ja mikä on tulos, kun ikäviä kuvia paljastuu?

Eläinoikeusjuttu on intiimi tarina aktivismiin kasvamisesta ja omien rajojen kohtaamisesta. Tarina salakuvien takaa lomittuu vuodesta 2010 valmisteilla olleen uuden eläinlain syntyyn. Lain luvattiin korjaavan ongelmat ja se määritteleekin yli miljardin eläimen kohtelua maassamme seuraavat vuosikymmenet. Elokuva sisältää seurantamateriaalia kymmenen vuoden ajalta, aktivistien salakuvia sekä Sailan ja Main lapsuusvideoita. Elokuva pohtii millaista omistautumista taistelu eläinten oikeuksien puolesta vaatii ja kuinka voi sovittaa nuoruuden idealismin realismiin, joka on täysin oikeudentuntosi vastainen.

Elokuvan jälkeen maistellaan erilaisia vegaanisia joulukinkkuja, jotka tarjoavat yhteystyökumppanimme Santun Seitan ja Vöner.

Liput (11 €) myynnissä Kino Tapiolan verkkosivuilla ja kassalla.