Eurooppalaisen elokuvan ja moninaisuuden juhlaa Espoo Cinén ohjelmistossa 2022!

Eurooppalaisen elokuvan ja moninaisuuden juhlaa Espoo Cinén ohjelmistossa 2022!


Espoo Ciné -elokuvafestivaalia vietetään 33. kertaa 29.8.–4.9.2022. Eurooppalaista elokuvaa juhlistavan festivaalin ohjelmisto on nyt julkistettu!

Espoo Cinén avajaiselokuvana nähdään George Millerin ohjaama elokuva Kolmen tuhannen vuoden kaipuu, joka on Tilda Swintonin ja Idris Elban tähdittämä aikuisille suunnattu romanttinen fantasiaelokuva. Mikä seikkailu alkaakaan, kun narratologi kieltäytyy esittämästä kolmea toivetta pullon hengelle!

Kotimainen juhlaelokuva on Aleksi Salmenperän Kupla, jossa näyttelevät Minna Haapkylä ja Tommi Korpela sekä valtavan lahjakas Stella Leppikorpi. Stellan esittämä 16-vuotias Eveliina haluaa pitää vanhempansa yhdessä ja siksi päättää lopettaa äitinsä avioliiton ulkopuolisen rakkaussuhteen – lupaa kysymättä ja keinoja kaihtamatta.

Festivaali huipentuu Paolo Genovesen ohjaamaan elokuvaan Rakkauden supersankari. Se on kertomus pariskunnasta, joka kyseenalaistaa parisuhteen mahdollisuuden nykymaailmassa. Onko toista ihmistä mahdollista rakastaa koko elämän vai vaaditaanko rakkauteen supervoimia?


Koko ohjelmisto ja lipunmyynti täällä.