Toista kertaa järjestettävä Sinun Ciné -ideakilpailu hakee leffaideoita seksuaali- ja sukupuolivähemmistöiltä

Millaiset tarinat ja henkilöhahmot puuttuvat valkokankailta? Millainen olisi sinun elokuvasi, Sinun Ciné?

Espoo Ciné järjestää tänä vuonna toista kertaa Sinun Ciné -ideakilpailun. Se on aloite moninaisemman elokuvan puolesta ja tarkoitettu ihmisille, joiden tarinoita emme tarpeeksi näe valkokankailla. Kilpailuun voivat osallistua opiskelijat sekä sellaisille uransa alussa olevat tekijät, joiden teoksia ei ole aiemmin julkaistu. Vuoden 2023 kilpailu on suunnattu Pohjoismaissa tai Baltiassa toimiville seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen edustajille.

Käsikirjoittajien Killan koostama asiantuntijaraati valitsee ideoista noin kymmenen ehdotusta mukaan elokuun puolivälissä (to 17. – pe 18.8.2023) Kino Tapiolassa (Espoossa) pidettävään workshoppiin. Workshop järjestetään yhteistyössä Käsikirjoittajien Killan ja Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO:n kanssa, ja sitä tukee AVEK.

Tapahtuma huipentuu palkintojenjakoon Espoo Cinén avajaisnäytöksessä, perjantaina 18.8., jossa yksi ideoista palkitaan 2 500 eurolla. Nordisk Film tukee palkintoa. Valintakriteereinä ovat idean omaperäisyys, tuotantokelpoisuus, dramaturginen rakenne sekä emotionaalinen vaikuttavuus.

Vuonna 2022 Sinun Ciné -kilpailun voitti Pinja Eskola. Janina Korkia-Aho ja Miska Tuononen palkittiin kunniamaininnoilla. Voit lukea Pinjan ajatuksia palkinnosta täältä: https://espoocine.fi/fi/uutiset/ajatuksia-sinun-cine-palkinnosta

Lähetä elokuvaideasi alempana löytyvällä lomakkeella. Osallistujat kattavat omat matka- ja majoituskulunsa. Myös etäosallistuminen on mahdollista. Hakuaikaa jatkettu perjantaihin 16.6.2023 klo 12 asti!

Osallistu kilpailuun tällä lomakkeella: https://forms.gle/9HhGgZoji28yqfUUA


Lisätiedot:

Laura Laaksonen

laura@espoocine.fi

+358503486132

Toiminnanjohtaja

Espoo Ciné