Uusi festarivuosi, uudet kujeet – uusi ilme!

Espoo Ciné tuo jälleen 29.8.–4.9.2022 eurooppalaisen tunnelman Espooseen – tervetuloa mukaan iloittelemaan!

33. kerran järjestettävä Espoo Ciné haluaa tänä vuonna olla liki, ruokkia aivoja ja sieluja sekä heittäytyä hillumaan. Riemastuttavan festivaali-ilmeen veikeine hahmoineen on luonut Espoo-juurilleen palannut kuvataiteilija Teemu Keisteri. Tutustu Teemu Keisterin koko taidekavalkaadiin osoitteessa teemukeisteri.net.

“Halusimme päivittää festarin visuaalista ilmettä, mieluiten espoolaisen taiteilijan tekemänä. Tytti Rantanen meidän hallituksesta keksi Teemu Keisterin, joka heti innostui yhteistyöstä. Teemu on kotoisin Espoosta ja muuttanut tänne hiljattain takaisin, kuten minäkin. Yhteinen sävel löytyi nopeasti. On ollut suuri ilo tehdä Teemun kanssa töitä”, kertoo Laura Laaksonen, Espoo Cinén toiminnanjohtaja.

“Oli todella hienoa työskennellä espoocineläisten kanssa. Kaikki villeimmätkin ideani otettii ilolla vastaan, ja työskentely läpi projektin oli kevyttä ja hauskaa. Kankeus puuttui, ja toivon, että se näkyy myös lopputuloksessa”, Teemu Keisteri komppaa. Hänet tullaan näkemään festivaalilla muissakin merkeissä kuin vain Ukkelin muodossa, mutta siitä lisää sitten tuonnempana, vink vink!

“Tosiaan reilu vuosi sitten muutin takaisin kotikonnuilleni Espooseen. Haaveeni on luoda hauskempaa kuvaa Espoosta Ukkeli-taiteeni avulla. Ehkä tulevaisuudessa voit löytää veistokseni espoolaisesta liikenneympyrästä tai Ukkeli-patsaspuiston Espoon metsien syvyyksistä”, Keisteri paljastaa.

Espoo Cinélle on valtava kunnia olla Ukkelin ensimmäinen kohde sen Espoon valloitusmatkalla! Haastavien vuosien jälkeen Espoo Ciné haluaa festivaaliyleisön nauttivan eurooppalaisesta elokuvasta hahmojen tavoin täysin tuntein. Lupaamme tarjota elokuvia, jotka tulevat lähelle, antavat ajattelemisen aihetta sekä pistävät kehot liikkumaan – pilke silmäkulmassa!

Sillä tarkkasilmäisimmät jo varmaan huomasivatkin, että yhdessä festari-ilmeen kanssa uudistui myös Espoo Cinén logo. Silmälogo kahdeksan vuoden takaa on täällä taas ja valppaana valitsemaan mitä loistavimpia eurooppalaisia elokuvia ohjelmistoon, joka julkaistaan tiistaina 9.8. klo 12.00 keskipäivällä. Samaan aikaan alkaa myös lipunmyynti, mutta festivaalin sarjalipun voit jo nyt napata talteen nettisivuiltamme. Katse Eurooppaan ja elokuviin – nähdään taas elokuussa!

Muru Vähänikkilä
Viestintäkoordinaattori
+358 44 0508867