Yönäytös Alexi Laiho – End of Fucking Story 3.–4.9.2022 Kino Tapiolassa

Alexi Laiho – End of Fucking Story 3.–4.9.2022 Kino Tapiolassa

Espoo Cinén yönäytös Alexi Laiho – End of Fucking Story on omistettu kitaralegenda Alexi Laihon muistolle. Näytös järjestetään 3.–4.9.2022 Kino Tapiolassa.

Espoossa vuonna 1979 syntynyt Alexi Laiho loi vaikuttavan uran metallikitaristina, joka tunnetaan erityisesti Children of Bodom -yhtyeen keulakuvana ja yhtenä perustajajäsenistä. Bändin hajottua vuonna 2019 Alexi Laiho perusti Bodom After Midnight -bändin, joka ehti julkaista musiikkia vain postuumisti. Laihon ura kitaristi-laulaja-lauluntekijänä oli merkittävä ja sai kansainvälistäkin tunnustusta. Virtuoosimaisilla kitarataidoillaan Laiho uudisti äärimetallimusiikkia, ja hän onkin ensimmäinen Guitar World -lehteen kansikuvajutun saanut suomalainen kitaristi. Useat muutkin musiikkijulkaisut ovat antaneet Laihon taidoille tunnustusta ja valinneet hänet yhdeksi parhaista metallikitaristeista.

Alexi Laiho menehtyi loppuvuonna 2020 eikä hänen muistoaan ole pystytty kollektiivisesti kunnioittamaan pandemia-ajan takia. Niinpä Espoo Ciné haluaa järjestää Laihon faneille, kanssayökukkujille ja -elokuvaintoilijoille tilaisuuden kunnioittaa yhdessä kitaralegendan muistoa. Yönäytös on suunniteltu yhdessä Laihon perheen ja bändien jäsenten kanssa, ja se toteutetaan yhteistyössä Universal Music Finlandin ja Musamaailman kanssa.


Yöllä luvassa kitaristin suosikkielokuva, keikkataltiointi Ruisrociksta ja muuta

Synkistä sanoituksistaan huolimatta Laiho nautti huumorista ja katsoi paljon sketsisarjoja ja komediaelokuvia. Vaikeimpina unettomuuskausina elokuvahulluus vei Laihon mennessään, ja hän saattoi katsoa suosikkielokuviaan läpi koko yön.

Yönäytöksessä nähdäänkin yksi Alexi Laihon suosikkielokuvista: Joel ja Ethan Coenin ohjaama Big Lebowski (1998). Hulvaton komedia kertoo losangelesilaisesta Jeffrey “The Dude” Lebowskista, joka lähtee keilauskavereidensa kanssa vaatimaan korvausta sotketusta matostaan, ja niinpä porukka ajautuu absurdeihin taistoihin alamaailman kanssa.

Lisäksi yön aikana esitetään YLE:n tallenne Children of Bodomin keikasta vuoden 2014 Ruisrockissa sekä muuta arkistomateriaalia. Näytöksen avaa yllätysesiintyjä. Koko yön ohjelma julkaistaan elokuussa.

Yönäytöksen lippujen (à 50 €) myynti alkaa keskiviikkona 22.6. klo 12.00 keskipäivällä täällä: Lipunmyynti: Alexi Laiho – End of Fucking Story

Kuten Alexi Laiholla oli tapana kommenttinsa päättää, end of fucking story.

Kuva Marek Sabogal