Tytöt tytöt tytöt

Girl Picture

Suomi 2022
Suomen- ja ranskankielinen, osittainen tekstitys suomeksi
101 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaus: Alli Haapasalo
Käsikirjoitus: Daniela Hakulinen, Ilona Ahti
Näyttelijät: Aamu Milonoff, Eleonoora Kauhanen, Linnea Leino, Oona Airola, Mikko Kauppila, Bruno Baer
Tuotanto: Leila Lyytikäinen, Elina Pohjola / Citizen Jane Productions
Kopion lähde: Nordisk Film

Aitoudellaan hurmaava elokuva kertoo kolmesta tytöstä – Mimmistä, Rönköstä ja Emmasta – jotka kipuilevat samojen asioiden äärellä kuin kuka tahansa nuori. Miten uskaltaa elää ja olla haavoittuvainen? Mitä on rakkaus ja miltä sen pitäisi tuntua? Onko se jokin todella oma intohimo vai jotakin muiden asettamaa?

Parhaat ystävykset Mimmi ja Rönkkö ovat toistensa tuki ja turva pohtiessaan elämää, kun taas Emma on omistanut elämänsä taitoluistelulle. Kun tytöt kohtaavat yhtenä perjantai-iltana, alkaa tapahtumasarja, jossa rakkaus leimahtaa, uudet kokemukset kutsuvat ja elämä saa uusia ulottuvuuksia. Alli Haapasalon ohjaus ja päänäyttelijöiden roolisuoritukset tavoittavat aidon tyttöyden, joka on yhtä aikaa herkkää, vahvaa ja hauskaa – eläköön tyttöys!

Iisa Arvelin


Elokuva on osa Tytöt-kokonaisuutta. Elokuva saatavilla myös kuvailutulkattuna MovieReading-sovelluksen avulla.

Ennen elokuvan näytöstä klo 15.15 alkaen on Kaikkien tarinat kankaalle- ja Tyttöjen vuoro -keskustelut. Kaikkien tarinat kankaalle -keskustelijoina: Katarina Nyman, Elina Pohjola, Max Malka ja Sonya Ingher, moderaattorina Tytti Rantanen. Tyttöjen vuoro -keskustelijoina: Katja Kallio, Hanna Bergholm, Linnea Leino ja Eleonoora Kauhanen, moderaattorina Tytti Rantanen.
Keskustelu suomeksi.

Traileri

Näytökset