Alma and Oskar

Alma und Oskar

Itävalta, Saksa, Tšekki 2022
Saksan- ja englanninkielinen, osittainen tekstitys englanniksi
88 min
Sallittu yli 16-vuotiaille
Ohjaus: Dieter Berner
Käsikirjoitus: Hilde Berger ja Dieter Berner, perustuen Bergerin romaaniin Die Windsbraut
Näyttelijät: Emily Cox, Valentin Postlmayr, Anton von Lucke, Táňa Pauhofová, Birgitte Karner, Wilfried Hochholdinger, Marcello De Nardo, Mehmet Ateşçì, Roland Koch, Cornelius Obonya
Tuotanto: Alexander Glehr, Johanna Scherz / Film
Kopion lähde: Picture Tree International

Alma Mahler oli 1900-luvun alun keskeinen wieniläinen kulttuurivaikuttaja, säveltäjän ja tähtikapellimestari Gustav Mahlerin leski, arkkitehti Walter Gropiuksen rakastajatar, aikakauden tärkeimpien kulttuurisalonkien kysytyimpiä vieraita. Oskar Kokoschka puolestaan oli tuolloin uransa alkutaipaleella oleva maalari-näytelmäkirjailija, joka oli ehtinyt jo saada töillään paheksuntaa osakseen. Kokoschkan tavatessa tämän seurapiirien Grand Damen rakastuu nuori kapinallinen päätä pahkaa, ja pian hän jo maalaakin Mahlerin muotokuvaa. Tuloksena on paitsi joukko kuvataiteen historiaa mullistaneita maalauksia, myös yksi aikansa kuuluisimmista myrskyisistä rakkaussuhteista, todellinen l’amour foun paraatiesimerkki.

Itävaltalainen Dieter Berner on pitkän linjan ohjaaja. Myös Bernerin edellinen, samaan aikakauteen sijoittuva taiteilijakuvaus Egon Schiele: Death and the Maiden nähtiin Espoo Cinéssä.

Mickael Suominen

Ke 23.8. näytös Kino Tapiolassa on K18-anniskelunäytös

HUOM! Toisin kuin ennakkotiedoissa ja ohjelmavihossa kerrotaan la 26.8. näytöstä joudutaan siirtämään puoli tuntia myöhemmäksi. Oikea alkamisaika on klo 19.45.

Traileri

Näytökset