Room 999

Chambre 999

Ranska 2023
englannin-, ranskan-, farsin-, italian-, portugalin- & ruotsinkielinen, tekstitys englanniksi
85 min
Sallittu kaikenikäisille
Ohjaus: Lubna Playoust
Näyttelijät: Wim Wenders, Audrey Diwan, Joachim Trier, David Cronenberg, Shannon Murphy, James Gray, Arnaud Desplechin, Lynne Ramsay, Asghar Farhadi, Nadav Lapid, Claire Denis, Davy Chou, Baz Luhrmann, Alice Winocour, Ayo Akingbade, Olivier Assayas, Paolo Sorrentino, Agnès Jaoui, Kirill Serebrennikov, Cristian Mungiu, Kleber Mendoça Filho, Albert Serra, Monia Chokri, Ninja Thyberg, Pietro Marcello, Rebecca Zlotowski, Ali Cherri, Ruben Östlund, Clément Cogitore, Alice Rohrwacher
Tuotanto: MK2 Films
Kopion lähde: MK2 Films

Wim Wenders kuvasi 1980-luvun alussa erityisen elokuvan. Hän kutsui joukon aikansa keskeisiä ohjaajia kameransa eteen ja pyysi heitä vastaamaan yhteen kysymykseen: "onko elokuva uhanalainen kieli, taidemuoto, joka on kuolemassa?" Näin syntyi kulttimainetta nauttiva elokuva Chambre 666.

Ranskalainen Lubna Playoust on tehnyt elokuvalle jatko-osan Chambre 999. Nyt joukko oman aikamme tärkeimpiä elokuvantekijöitä saa vastattavakseen saman kysymyksen. Tuloksena on ajatuksia ja tunteita herättävä dokumentti. Elokuvan pikaista kuolemaa on ennustettu koko sen historian ajan. Ainakin television, videonauhureiden ja internetin on uskottu tappavan elokuvan sellaisena kuin sen olemme tunteneet. Miltä tilanne näyttää tekijöiden näkökulmasta juuri nyt, elämmekö tosiaan elokuvan joutsenlaulun aikoja?

Mickael SuominenNäytökset