34. Espoo Cinén päivämäärät

Espoo Ciné palaa pysyvästi takaisin alkuperäiseen ajankohtaan elokuun viimeiselle kokonaiselle viikolle! Samalla festivaali pitenee jälleen kahden viikonlopun yli kestäväksi. Järjestyksessään 34. festivaali järjestetään pe 18. – su 27.8.2023. Luvassa on jälleen kymmenen päivää eurooppalaisen elokuvan juhlaa!

Espoo Ciné on eurooppalaisen nykyelokuvan keskeinen näyttämö. Tuttuun tapaan myös tänä vuonna festivaalin ohjelmistossa esitellään niin tunnustettujen mestarien kuin nousussa olevien visionäärien uusimpia teoksia, juuri niitä elokuvat jotka muokkaavat tulevaisuuden valtavirtaelokuvan.

Vuonna 2021 festivaali esitteli Crip Ciné -teeman, jossa huomio kiinnitetään vammaisiin elokuvantekijöihin sekä vammaisiin elokuvissa. Myös tänä vuonna ohjelmistossa olevan Crip Cinén kautta Espoo Ciné haluaa tuoda valkokankaalle erilaisia tarinoita, kuin valtavirtaelokuvissa on totuttu näkemään. Samalla Crip Ciné rohkaisee ennakkoluuloja ja pelkoja ylittäviin kohtaamisiin myös valkokankaan ulkopuolella.

Myös vuonna 2022 esitelty Sinun Ciné -ideakilpailu tulee saamaan jatkoa AVEKin tukemana ja laajenee pohjoismaalaiseksi. Kilpailu on aloite moninaisemman elokuvan puolesta ja suunnattu niille, joiden tarinoita emme tarpeeksi näe valkokankailla: aliedustetuille vähemmistöille. Riippumatta siitä mihin vähemmistöryhmään koet kuuluvasi, Espoo Ciné haluaa kuulla ideasi ja auttaa sitä sen matkalla elokuvaksi! Haku kilpailuun tullaan avaamaan huhtikuussa.

Kevään aikana järjestetään myös Doc Lounge Espoo -dokumenttinäytöksiä sekä muita erikoisnäytöksiä, joista uutiskirjeen tilaajat kuulevat ensimmäisenä!