Espoo Ciné suosittelee: Tie sydämeen

Huhtikuun Espoo Ciné suosittelee -näytöksessä lempi kiehuu liedellä ja rakastetun sydäntä vikitellään mureaksi kulinarismin keinoin.

Vietnamilaissyntyisen ranskalaisohjaajan Tran Anh Hungin Tie sydämeen on 1800-luvun lopulle sijoittuva romanttinen draama, joka kertoo herkkusuisesta herra Dodinista (Benoît Magimel) sekä tämän maankuulusta kokista Eugéniesta (Juliette Binoche). Jo kaksikymmentä vuotta yhdessä työskennellyt pari jakaa intohimon niin hyviin raaka-aineisiin, huolellisiin valmistustapoihin kuin myös toisiinsa. Eugénie kieltäytyy kuitenkin menemästä naimisiin, joten saadakseen tämän omakseen Dodin päättää tehdä jotain, mitä ei ole ennen tehnyt: hän tarttuu kauhaan ja valmistaa illallisen rakkaalleen.

Romantiikan ystävien lisäksi elokuva hellii ruuan rakastajia vedet kielelle herauttavilla ruokakohtauksillaan, joiden reseptiikka on Michelin-tähtiä nappailleen keittiömestarin Pierre Gagnairen käsialaa.

Tie sydämeen esitetään Kino Tapiolassa torstaina 11.4. klo 17.15. Liput Kino Tapiolan kassalta ja nettisivuilta.

***

Kevään aikana Espoo Ciné esittää yhteistyössä Kino Tapiolan kanssa festivaalin toteutumattomia rakkauksia ja takaraivoon jääneitä kutituksia; elokuvia, joita olisi voitu esittää festivaalilla mutta joiden kohdalla näin ei syystä tai toisesta ole käynyt. Luvassa on Espoo Cinélle ominaisesti uutta eurooppalaista elokuvaa ja hienovaraisesti liekehtivää tunteen paloa. Toukokuun näytös vahvistuu huhtikuun aikana!