Tutustu vuoden 2023 ohjelmistoon!

Espoo Cinén vuoden 2023 ohjelmisto on nyt julkaistu. Tarjolla on tutusti eurooppalaista moninaisuutta, uusia helmiä ja ennakkoluulot haastavia kohtaamisia – elokuvataiteen juhlaa! Yli sadan elokuvan ohjelmisto hurmaa, haluaa ja haastaa, kuten elokuvan kuuluukin.

34. Espoo Cinén avaa Aki Kaurismäen Kuolleet Lehdet. Runsaasti kansainvälistä kiinnostusta herättänyt elokuva tuo valkokankaalle taattua Kaurismäki-laatua, kun hiekkapuhaltaja ja kauppa-apulainen rakastuvat lempeässä ja huumoriltaan vähäeleisessä tragikomediassa.

Junior Cinén avajaiselokuvana nähdään norjalaisen Aurora Gossén Dancing Queen. Elokuvassa 12-vuotias Mina siirtyy yläkouluun ja ihastuu uuteen tulokkaaseen ED Winiin. ED Win sattuu olemaan yksi Norjan parhaista hiphop-tanssijoista, joten Minan ei auta muuta kuin opetella tanssimaan itsekin. Hurmaava ja humoristinen tanssidraama on ajan hermoilla ja lämmittää sydämen.

Kotimaisena juhlaelokuvana yleisöä riipaisee Inari Niemen Valoa valoa valoa. 80-luku, Tšernobyl ja suomalainen pikkupaikkakunta antavat raamit kauniille ja herkälle elokuvalle, joka kertoo ensirakkaudesta Mariian ja Mimin välillä. Vilja-Tuulia Huotarisen romaaniin perustuvassa elokuvassa nuoret pääosanesittäjät Rebekka Baer ja Anni Iikkanen koskettavat aitoudellaan.

Espoo Cinén päättää Marco Bellocchion Kidnapped. Yhteiskunnallisilla teoksillaan Italian kärkiohjaajaksi nousseen Bellocchion uusi historiallinen draama kertoo Edgardo Mortarasta, nuoresta juutalaispojasta. Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa lastenhoitaja kastaa Mortaran salaa kristityksi, minkä jälkeen Paavin virkamiehet kidpnappaavat pikkupojan. Maalauksellisessa elokuvassa tyylikkäästi liikkuva kamera rakentaa komeasti mennyttä maailmaa Italian 1800-luvun poliittisten taisteluiden keskellä.

34. Espoo Ciné järjestetään 18.–27.8.2023. Koko ohjelmistoon voi tutustua täällä.