Aurinkotuulenpolku

Suomi 2022
Suomenkielinen, tekstitys englanniksi
76 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaus: Anastasia Lobkovski
Käsikirjoitus: Jarkko Olavi Virtanen
Näyttelijät: Alina Tomnikov, Freja Teijonsalo, Luli Norris, Onni Vesikallio
Tuotanto: Anastasia Lobkovski, Jukka Nurmela
Kopion lähde: Tarasow Films

Kotimainen indietuotanto käsittelee lähitulevaisuutta ja sen tuomia pelkoja. Mitä tapahtuisi jos voimakas auringonpurkaus osuisi maahan ja jättäisi meidät ilman sähköä? Miten elämä jatkuisi sen jälkeen? Ekologista kriisiä tarkastellaan pienen perheyhteisön kautta. Alina Tomnikov näyttelee äitinsä kuoltua sisarustensa huoltajaksi joutunutta nuorta naista. Vanhassa omakotitalossa maaseudulla asuvat sisarukset yrittävät selvitä tilanteessa, jossa tulevaisuus näyttäytyy uhkaavalta. Raskaasta aiheesta huolimatta elokuvassa ei vaivuta synkkyyteen, vaan se sykkii herkästi ja värikkäästi syksyisissä maisemissa.

Timo Kuismin


Ylen kanssa yhteistyössä järjestettävä näytös on osa Yle Teeman uutta Indieklubia. Indieklubi nostaa esille suomalaista indie-elokuvaa, jota tehdään usein pienellä budjetilla ja perinteisten rahoitusrakenteiden ulkopuolella, vahvan intohimon, kokeilunhalun ja omaehtoisuuden ohjaamana.

Näytöksessä paikalla ohjaaja Anastasia Lobkovski, näyttelijä Alina Tomnikov ja käsikirjoittaja Jarkko Olavi Virtanen. Näytöksen jälkeen Q&A.


25.8 on ilmaisnäytös, jonne pitää lunastaa ilmainen pdf-lippu verkkokaupasta etukäteen.Näytökset