Valoa valoa valoa

2023
Suomenkielinen, tekstitys englanniksi
91 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Ohjaus: Inari Niemi
Käsikirjoitus: Juuli Niemi, pohjautuen Vilja-Tuulia Huotarisen romaaniin
Näyttelijät: Rebekka Baer, Anni Iikkanen, Laura Birn, Pirjo Lonka, Kanerva Paunio, Janne Reinikainen
Tuotanto: Oskari Huttu / Lucy Loves Drama
Kopion lähde: Nordisk Film

Hyvät lukijat, jos pelkäätte A. Rakkautta tai B. Ydinräjähdyksiä, tämä elokuva on juuri teitä varten!

80-luku, Tsernobyl ja suomalainen pikkupaikkakunta antavat raamit tälle koskettavalle elokuvalle. Elokuvassa aikuinen Mariia palaa kotiin sairaan äitinsä luo ja samalla muistoissaan nuoruutensa ihanimpaan kesään ja traagisimpaan syksyyn. Tuona kesänä yksi uusi tulokas Mimi saa herkässä iässä olevan Mariian elämän täyttymään valosta. Uskalias ja hieman arvaamaton Mimi vie Mariian uusiin seikkailuihin ja samalla kuin varkain syttyy myös herkkä ensirakkaus.

Matkallaan aikuinen Mariia oppii riipaisevalla tavalla antamaan anteeksi menneet niin itselleen kuin muillekin. Nuoret pääosanäyttelijät peittoavat aitoudellaan konkarinäyttelijät. Ohjaaja on saanut herkän ja hauraan tunnelman käsinkosketeltavaksi. Jännitteitä sisältävät kohtaukset saavat katsojan eläytymään tilanteisiin, elokuva toisintaessa hienosti 80-lukua niin musiikin kuin kuvienkin kautta.

Sanna Lahovaara

Näytöksessä paikalla ohjaaja Inari Niemi, tuottaja Oskari Huttu, sekä näyttelijät Rebekka Baer, Anni Ilkkanen, Pirjo Lonka ja Laura Birn. Näytöksen jälkeen Q&A.

Traileri

Näytökset