Vuoden 2024 Sinun Ciné -kilpailu on suunnattu uransa alussa oleville BIPOC-tekijöille

Kolmatta kertaa järjestettävä ideakilpailu Sinun Ciné kutsuu BIPOC-taiteilijoita hiomaan elokuva- ja sarjaideoitaan yhdessä mentoreiden kanssa. Kilpailu koostuu 30.–31.5.2024 järjestettävästä työpajasta sekä 23.8.2024 järjestettävästä pitchauskilpailusta.

Uransa alussa oleville elokuvantekijöille tarkoitettu ideakilpailu Sinun Ciné tulee taas! Vuodesta 2022 järjestetty kilpailu on Espoo Cinén aloite kohti moninaisempaa elokuvaa, ja siksi suunnattu aliedustetuille vähemmistöille; heille, joiden tarinat ei normien ja rakenteiden vuoksi näy vielä tarpeeksi valkokankailla. Kilpailuun voivat osallistua opiskelijat sekä sellaiset uransa alussa olevat tekijät, joiden teoksia ei ole aiemmin julkaistu. Vuonna 2024 kilpailu on suunnattu BIPOC-ryhmään kuuluville elokuvantekijöille.

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n (Sunklo) kokoama asiantuntijaraati valitsee kilpailuun lähetetyistä ideoista noin kymmenen finalistia, joiden kirjoittajat kutsutaan mukaan kilpailutyöpajaan. Työpaja järjestetään 30.–31.5.24 pääkaupunkiseudulla. Työpajapäivien aikana finalistit tutustuvat kilpailun mentoreihin, saavat koulutusta tarinansa kertomiseen sekä kehittävät ideaansa yhden valikoidun mentorin kanssa. Mentoreiden avustuksella kilpailijat rakentavat ideastaan lyhyet pitchaukset, jotka esitetään toisena työpajapäivänä kaikille mentoreille. Työpajan kieli on osallistujista riippuen suomi ja/tai englanti.

Kilpailu huipentuu Espoo Cinén avajaispäivänä perjantaina 23.8.2024 pitchauskilpailuun, ja lopullisen voittajan valitsee ammattilaisista koostuva raati. Valintakriteereinä ovat idean omaperäisyys, tuotantokelpoisuus, dramaturginen rakenne ja emotionaalinen vaikuttavuus. Voittaja palkitaan Espoo Cinén avajaisnäytöksessä 2 500 euron palkinnolla.

Haku kilpailuun aukeaa tiistaina 19.3.2024 ja kestää perjantaihin 19.4.2024 asti. Työpajaan valituille ilmoitetaan perjantaihin 3.5.2024 mennessä. Mukaan voi hakea täyttämällä tämän lomakkeen: https://forms.gle/DbqixaHhBaDyBnmq5

Aikaisempina vuosina Sinun Ciné -kilpailun ovat voittaneet Maaret Louhelainen ja Pinja Eskola. Louhelaisen ajatuksiin kilpailusta voi tutustua täällä, Eskolan täällä.

Tapahtuman mahdollistaa AVEK.

Lisätietoja hausta antaa toiminnanjohtaja Laura Laaksonen (30.4. asti):
+358 50 348 6132 | laura@espoocine.fi


Kuva viime vuoden kilpailusta. Kuvaaja: Anna Hallikainen.