Kotimaiset vieraat Espoo Cinéssä

Kuten muillakin elokuvafestivaaleilla myös Espoo Cinéssä on paikan päällä joukko tekijävieraita. Festivaalin aikana tekijät vierailevat elokuviensa näytöksissä ja elokuvasta riippuen esittelevät teostaan ja/tai osallistuvat Q&A-keskusteluihin näytösten jälkeen. Tekijävierailuja sisältävät elokuvanäytökset on kerätty Espoo Cinén verkkosivuilla Tekijävieraita-teeman alle. Kunkin elokuvan esittelysivulla kerrotaan tarkemmin, mihin näytökseen tekijävieraita on tulossa ja keitä paikalle on saapumassa.

Vieraita mukana monipuolisesti kotimaisissa elokuvissa

Ohjaaja Saara Cantellin Sisarukset-elokuvassa paikalla on ohjaaja itse sekä näyttelijät Henna Tanskanen ja Lauri Tanskanen. Näytöksen jälkeen tekijävieraat vastailevat kysymyksiin Q&A-tilaisuudessa.

Cantellin elokuvassa kolmekymppiset kaksoset Jenna (Henna Tanskanen) ja Joni (Lauri Tanskanen) saavat tietää, että heidän isällään on kolmaskin lapsi. Sisko Jóna (Elin Petersdottir) asuu Islannissa, jossa sisarusten isä on asunut nuoruudessaan. Seitsemän vuoden aikana kuvattu tarina perhesuhteista vie mukanaan kuin Islannin huumaava luonto. Sisarukset esitetään sunnuntaina 20.8.

Tiistaina 22.8. Hotelli-lyhytelokuvissa on myös paikalla tekijävieraita. Näytöksen lyhytelokuvat ovat Aalto-yliopiston Elokuvataiteen laitoksen opiskelijoiden tekemiä, ja niissä tutkitaan raikkaalla ja kekseliäällä tavalla koko seksuaalisuuden kirjoa. Mitä kaikkea yhdessä hotellihuoneessa voikaan tapahtua! Näytöksen jälkeen järjestetään Q&A tekijöiden kanssa.

Perjantaina 25.8. ohjaaja Anastasia Lobkovski, näyttelijä Alina Tomnikov ja käsikirjoittaja Jarkko Olavi Virtanen saapuvat paikalle Aurinkotuulenpolun näytökseen. Kotimaisessa indiedraamassa seurataan mitä ihmisille tapahtuu, kun sähköt katoavat voimakkaan auringonpurkauksen seurauksena. Yhteistyössä Yle Teeman kanssa järjestetty näytös on ilmainen, mutta edellyttää maksuttoman lipun lunastamista Espoo Cinén verkkosivuilta tai lipunmyyntipisteeltä.

Festivaalin viimeisenä päivänä 27.8. ohjaaja Sami van Ingen saapuu Kino Tapiolaan esittelemään Monica in the South Seas -dokumenttiaan. Palapelimäinen dokumentti seuraa van Ingenin isotädin Monica Flahertyn matkaa Samoalle, jossa Flaherty yrittää rakentaa äänimaisema vanhempiensa mykkäelokuvaan Moana (1926).

Juhlanäytösten vieraat

Myös kaikissa Espoo Cinén juhlanäytöksissä – Kuolleet lehdet, Is There Anybody out There? ja Valoa valoa valoa – on paikalla tekijävieraita. Avajaiselokuvan Kuolleet lehdet esittelee näyttelijä Jussi Vatanen ja tuottaja Misha Jaari. Crip Cinén avaava Is There Anybody out There? saa puolestaan vieraakseen ohjaaja Ella Glendining. Kotimaisessa juhlaelokuvassa Valoa valoa valoa on paikalla ohjaaja Inari Niemi, tuottaja Oskari Huttu sekä näyttelijät Rebekka Baer, Anni Ilkkanen, Pirjo Lonka ja Laura Birn.

Kaikki tekijävierailuja sisältävät elokuvanäytökset pääset näkemään klikkaamalla tästä.